sâmbătă, 30 martie 2013

Elucidari in straie de basm



     "Tu-mi esti nou!" asta reusi sa descifreze el din fosnitul gandurilor ei. Mintea lui era fixa, atat de atenta si totusi nu reusea sa se concentreze pe nimic din ce ea murmura cu privirile ei sustinute. Nu putea sa inteleaga, sa priceapa, sa sublinieze, sa simta cuvintele mintii. Apleca capul si apoi il ridica incercand din nou sa prinda substanta.
     Ea, la randul ei, rezemata in cot pe spatarul scaunului si cu capul aplecat in podul palmei il fastacea din priviri si-l insufletea cu zambete. Era o tacere surda, doar muzica la radio reusea sa schimbe frecventa mintii. Din cand in cand o chicoteala mai ridica din acalmie.
     Si cu eforturi repetate, el se pierdea in lanturile mintii ei si cauta esenta. Trebuia sa descatuseze toate acele zale si sa imbine ochiurile de lant cu ale lui. Reconstructia trebuia sa fie fidela cu realitatea, dar sa si creeze o legatura metafizica. Aparent, un dialog ar fi izgonit aceasta reconstructie care ar fi fost acaparata de o naluca. Naluca si-ar gasi un fagas in univers, insa incoltita de dorinta s-ar reflecta inapoi, intruchipandu-se. Aceasta intruchipare ca sa evite o rebeliune s-ar supune dogmelor lui si s-ar contura un presupus dialog:
El: stiu ce gandesti, nu ma poti pacali cu o privire dulce si inofensiva sau cu clipiri lejere de gene! Si mai ales cand ma privesti incontinuu, cuvintele ajung sagetand la mine...
Ea (il intrerupe): si te intimidez?
El: cu privirea sau cu gandul?
Ea: din ambele parti.
El: cu oglindirea mea in irisurile tale stiu ca nu. Ma vad pe mine atasat tie si acest concret ce-l imbratisez nu ma timoreaza. Palpairea pupilei ma imprastie. Ma desfiinteaza in mii de bucatele si ma reconstruieste la fiecare vibratie a ei. Imi doresc sa gasesc puterea sa pot sa organizez cumva acele cuvinte fuzionate. Dar mi-e....
Ea (il intrerupe iar): ...nu spune! Nu ganduri negative vreau sa-ti induc. Eu sunt noua pentru tine, tu esti nou pentru mine. Dar nu e decat un inceput, un inceput doar cu sintagme din basme vreau sa fie!
     El zambeste si-i indeplineste dorinta. Se apropie subit de ea si o saruta...infinit de lung! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu